петък, декември 10, 2010

2010 година - годината на течовете и на изцепките - BALKAN LEAKS

В последно време, да не кажа няколко месеца, много се тръби по отношение на вече всеизвестния сайт Wikileaks. Бяха засегнати куп воени мисии на САЩ, куп гафове и "течове" на секретна информация. Наскоро гръмна и скандал с дипломатическите мисии на САЩ в много държави.
Какво всички знаем, ние българите не може да останем назад, и ето и доказателството:

BALKAN LEAKS

Макар и този сайт да е в своята зора, вече има качени няколко доста интересни материала. Чета в момента документ с име "Стенограма - Ваньо Танов", и откривам доста добре казани думи.
Пример - На страница 14 има следната информация:

"Господин Ваньо Танов: ...ППО се казва, тук има, които ще разберат, това е преписка на предварителен оперативен отчет, за която, разбира се, че законът го позволява и наредбите, но целта беше да се избегне пускане справки по отчета, защото щяха да бъдат индикирани нашите интереси, оперативни към Галеви.
По въпросните лица Галеви се провеждаха специални разузнавателни средства.По време на провеждането на тези специални разузнавателни средства, като искам да отбележа тук, че те бяха дублирани, в смисъл на жив контрол в службата. Протича един много сериозен разговор между Галеви и тогавашния директор на Национална следствена служба, който разговор е в смисъл ...
Госпожа Татяна Дончева: Кой е той?
Господин Ваньо Танов: Александров. Малко преди това, пак на 23-ти трябва да е било, за Коледа, това е 2006 срещу 2007 година, от Национална служба "Сигурност" е постъпила една справка, заместник-директорът беше Веско Марков, бяхме извикани аз, Валентин Петров, главния секретар и аз мисля, че с мен извиках и началника на направление "Наркотици", защото ми беше разяснено с няколко думи, че ще се коментира въпрос, свързан с наркотиците, при това положение, аз смятах, че в детайли, най-добре ще бъде запознат началникът на направление "Наркотици". И отидохме на тази среща при главния секретар.
От докладната записка, тогава на Национална служба "Сигурност", тяхната информация, която бяха придобили беше, че между Галеви и Златко-баретата ще избухне сериозен конфликт. При нас течеше по-различна информация от тази. Ние, обект на разработка, в направление "Терор" беше лицето Тони-мамата, той се контролира със специални разузнавателни средства, по разработването на това лице течеше по-друга информация, че той е посредник за уреждане на среша между Галеви и Златко-баретата.
В момента, по наши данни, ние смятахме, че двете лица Галеви и Златко-баретата, ще осъществят контакти и ще си решат въпроса. В едната посока да заминава синтетиката, която е на Галеви, в другата посока да влиза хероина, като двете групи не си пречат по между си, защото, когато работят самостоятелно, стоката се предава в Турция и на бартер се взема хероин. Няма движение на парични средства, не могат да бъдат проконтролирани. И това беше, според мен, добър техен ход.
От тази гледна точка ние споделихме нашата информация и се разбрахме, след почивните дни, тази справка, тяхната, да ни бъде предоставена, ние от нашата служба ше изготвим информацията, която имаме и след това, в края на краищата да може да се сравни коя информация е достоверна, защото тя пристига по различни пътаща. В службата със сигурност се знаеше откъде е постъпила тяхната, можеше да се оцени източника на информацията, нашата беше от специални разузнавателни средства, която аз смятам, че е по-достоверна, защото не е по агентурен път.
Та по повод тези справки е проведен разговорът между Галеви и не знам кой от двамата и директорът на Националната следствена служба, тогава, което почти обяснява всички разговори, които са водени в кабинета. На мен ми направи впечатление, че са толкова конкретни, че имах чувството, че някой докато сме били там си е включил телефона и от там е предавал цялата информация на Галеви ние какво коментираме, защото тази справка трябва да се пази, ако я видите, ще се убедите, че трудно човек може да предава в пряка реч и то с такава точност.
По-късно, пак по тази разработка постъпи информация, че Алексей Петров и братя Галеви ще осъществят среща на басейн "Спартак". Не знам къде се намира, защото не съм от София и че на тази среща ще присъства, поне Алексей Петров……"


Не можем да кажем, кое от написаното/казаното по-горе е вярно или невярно, но имената на споменатите личности говорят сами за себе си. Виждаме замесените лица Алексей Петров, братя Галеви, та те не искаха ли да се занимават с политика? Не е възможно някой да позволи, хора като тях, които са били разследвани за такива сериозни неща (наркотици, финансови измами, данъчни измами и т.н.) един ден да са търсени от закона, а на следващия да са представители на закона. Не може ама явно може. И това е някаква странно-тъпа българска действителност(Масова мафия) през последните вече много години. Ако на някой му е чудно защо сме толкова зле, ето го отговора - защото сами слагаме властта в ръцете на подобни личности. Наличието на такива меко казано съмнителни личности по високите етажи на властта е обида към нас, отправена от нас самите.
Нямам намерение да цитирам всички документи в момента, сами може да ги разгледате. Искам да пожелая успех на хората правещи сайта (ако цялата история не е постановка, разбира се), и дано все повече подобна информация става публично достъпна, за да могат обикновените юзъри на българската действителност да си отварят очите малко или много. Не, че това ще им помогне много, но може да събуди интерес у тях към заобикалящия ги свят. Също им пожелавам да си проверяват информацията добре, и да си скрият сайта в Зимбабве да кажем :))))

1 коментар:

Анонимен каза...

braa fatal.